Electrisch epileren

Met electrisch epileren kan je makkelijk storende haartjes voor altijd laten verdwijnen. Perfect voor kleine gebieden, zoals ongewenste ontharing op het gezicht.

Hoe werkt het?

Elektrisch epileren werkt bij alle soorten, diktes en kleuren haar. Daardoor kunnen we bijna alle haren wegnemen. Met een miniscule naald geven een kleine stroomstoot in ongewenste haarzakjes. Dat beschadigt de haarwortel. Omdat de huid zich probeert te herstellen, zijn meerdere behandelingen nodig om de haarwortel helemaal te vernietigen. Wel zie je dat de haren steeds dunner terugkomen. De pijn van de behandeling verschilt per persoon en per behandeling. Soms krijg je nog kort last van roodheid, irritatie of zwellingen, maar dat is snel weer voorbij.

Hoe vaak?

Dat is afhankelijk van jouw huidherstel en de hoeveelheid ongewenste haren. Hoe groter het gebied, hoe langer de behandeling. De eerste keer spreken we af hoe de behandeling eruit komt te zien. Dan weet je meteen waar je aan toe bent.

Moet ik me nog voorbereiden?

Ja. Zorg dat bij de behandeling de haren minstens 3 mm lang zijn. Tussendoor kan je nog bijknippen, opscheren of ontharingscrème gebruiken. Ook na de behandeling mag je niet harsen of epileren. Blijf ook 6 weken uit de zon, weg van de zonnebank en van zelfbruiningsmiddelen. Smeer je wel goed in met UVA- en UVB-bescherming tegen verkleuring van de huid.